Helsingkrona söder

Helsingkrona söder

Helsingkrona söder

”Vänner för livet” är ett nytt studentbostadskoncept som vi tagit fram i nära samarbete med Helsingkrona nation i Lund. Boendeformen påminner närmast om storlägenheter, där varje student har ett eget sovrum och toalett/dusch och delar på kök, matplats och vardagsrum, men där de gemensamma ytorna är integrerade i planlösningen på ett helt annat sätt än i den traditionella studentkorridoren.

Nybyggnationen består av 65 studentbostäder, en restaurang och gemensamhetslokaler. Dessa kopplas ihop med en äldre studentbostadsbyggnad, som ritades av Sten Samuelsson på 1950-talet, som vi även passar på att fasadrenovera.

Vi har bistått Helsingkrona nation hela vägen från idé till inflyttning. Vi har tagit fram en ny detaljplan i samarbete också med Kristianstads nation, Akademiska Hus och Svenska Hus som äger grannfastigheterna. FOJAB har vidare ansvarat för projektering av förfrågningsunderlag som arkitekt och generalkonsult. Därefter har vi haft ett dubbelt uppdrag med en tydlig organisatorisk uppdelning: dels har vi varit byggherrerådgivare åt Helsingkrona nation och dels har vi projekterat bygghandlingar åt entreprenören.

Fakta

Projektnamn
Helsingkrona söder

Beställare
Helsingkrona Nation

Plats
Lund

Omfattning
Ca 2500 m², 65 bostäder

Status
Pågående

Kontaktperson
Mattias Hedberg Ek
mattias.hedberg-ek@​fojab.se
+46 702 - 18 43 32

Projektgrupp

Mattias Hedberg Ek
Arkitekt SAR/MSA, Uppdragschef

Mats Norrlid
Arkitekt SAR/MSA

Kalle Grunning
Landskapsarkitekt

Sara Mårtensson
Byggnadsingenjör

Lars Nilsson
Arkitekt

Magdalena Stefanowicz
Arkitekt MSc, Miljö- och energingenjör