FOJAB ritar nytt hotell i Södertälje

Nu är det klart mellan Stadsrum Fastigheter och Winn Hotel Group om ett nytt Clarion Hotel i Södertälje. FOJAB har ritat hotellet som kommer att bli en levande mötesplats vid Marenplan med ett utåtriktat innehåll som hotell, restaurang, nöje och kultur.

Hotellets yta blir cirka 8,600 kvadratmeter och kommer att innehålla lobby & lounge, barer, restauranger, uteservering på terrass mot Marenviken, konferensavdelning, co-working, träningsanläggning och cirka 200 gästrum. Hotellet är strategiskt beläget vid slutet av shoppingstråket Storgatan, och förväntas bli en naturlig förbindelse mellan staden, Marenplan och vattnet.

– Det är ett jättespännande projekt. Tillsammans med Stadsrum Fastigheter har vi tagit fram ett starkt koncept med hög kvalitet i såväl gestaltning som materialval.  De verksamheter som vi arbetar tillsammans med främjar ett naturligt flöde till en ny mötesplats i Södertälje. Vi är övertygande om att byggnaden kan vara den pusselbit som fattas för att centrum ska kunna växa ner till vattnet, Säger Per Aage Nilsson, ansvarig arkitekt på FOJAB.

Stadsrum Fastigheters och Södertälje kommuns gemensamma vision är att skapa en levande mötesplats vid Marenplan.

Tomten har två nivåer, en högre stadsnivå och en lägre ner mot vattnet och Marenplan. På stadens nivå ligger en öppen våning med entréer till både hotell, bar, restaurang, kultur, konferens och kafé. Staden får i detta plan njuta av utsikten och en naturlig koppling via trappor ner till Marenplan där fler restauranger är placerade med fina uteserveringar i söderläge ut mot vattnet. Kulturlokalerna får en egen gestaltning i byggnaden vilket ger en visuell tydlighet i staden. De generösa Konsthallarna i kulturlokalerna kan bli Södertäljes nya vardagsrum, en trappa upp från entrén på stadens nivå, med fin utsikt över vattnet och staden. Taket på detta mellanplan får en stor terrass med möjligheter för konstutställningar utomhus.

 

Om det nya hotellet i Södertälje
Hotellrum: ca 200 st
Faciliteter: Restaurang, bar, uteservering, mötesytor, gym och konsthall.
Öppningsdatum: hösten 2023
Hotellkedja: Clarion Hotel®