Djursjukhuset Malmö

Djursjukhuset Malmö

Djursjukhuset Malmö

Djurvård kräver en speciell typ av vårdlokaler. På Evidensia Djursjukhuset i Malmö har vi ritat en tillbyggnad där komplexa samband, god arbetsmiljö och omtanke om patienterna ligger till grund för gestaltningen. 

Evidensia Djursjukhuset i Malmö behövde större och moderna lokaler för att kunna möta dagens behov och erbjuda vård av högsta kvalitet. Vi har arbetat med många av Evidensias kliniker och har en gedigen kompetens kring hur en djurklinik fungerar med speciella flöden och logistik.

Djursjukhuset i Malmö har byggts ut med en modern operationsavdelning, vårdavdelning, infektionsavdelning, intensivvård och på plan två kontorslokaler. Utöver nybyggnaden har en del av de befintliga lokaler byggds om och renoverats.

Tillbyggnaden har ett starkt formmässigt koncept där en större rektangulär form i naturfärgat trä greppas av en mindre volym klädd med romber av aluminium i en rödbrun kulör. Materialitet och färgsättning hämtar sin inspiration från det befintliga djursjukhusets Skånelänga, med dess ljusa bottenvåning och röda tak.

En uppglasad korridor fungerar som en ryggrad som binder ihop de nya avdelningarna. Tillbyggnaden signalerar framtid och skapar en spännande kontrast till den befintliga Skånelängan. Komplexa samband och en komplex struktur inryms i ett enkelt och tydligt formspråk.

Fakta

Projektnamn
Djursjukhuset Malmö

Beställare
Evidensia och NCC

Plats
Malmö

Omfattning
Ca 3 600 m m²

Status
Färdigställt 2021

Kontaktperson
Rebecca Saaby Mehlum
rebecca.saaby@​fojab.se
+46 706 - 81 58 30

Projektgrupp

Uppdragsansvarig arkitekt
Rebecca Saaby Mehlum
Arkitekt SAR/MSA, Kontorschef Helsingborg

Handläggande arkitekt
Sara Mårtensson
Byggnadsingenjör

Handläggande ingenjör
Viveka Nordh Premmert
Byggnadsingenjör