Pratstund med Rebecca Saaby Mehlum, ansvarig för FOJAB Helsingborg

Vad är på gång just nu? Här berättar Rebecca Saaby Mehlum om spännande projekt, utvecklingen i Helsingborg och hennes tankar om FOJAB Helsingborg.

Hej Rebecca! Du är ansvarig för FOJAB Helsingborg, berätta lite om ert kontor!
Vi är ett ganska litet kontor, just nu 12 personer med god lokal närvaro i Helsingborg men också med uppdrag över hela Skåne och en bit upp längs Hallandskusten. Kontoret har en idealisk blandning av personal med både äldre erfarna och yngre arkitekter och ingenjörer. Vi har en bred kompetens och jobbar med många olika typer av projekt. Med vår kompetens och hela FOJABs resurser, skapar vi ett starkt erbjudande till marknaden. Vi har funnits i fyra år och sitter på Drottninggatan, mitt i centrala Helsingborg.

Vad är på gång just nu?
Det händer mycket i Helsingborg och vi är med och utvecklar allt från bostäder till handel och kontorshus. Staden arbetar bland annat mycket med att lyfta området söder om stadsparken. Där utvecklar vi tillsammans med Jefast den tidigare gallerian Söderpunkten till en naturlig centrumpunkt för Söder. Som extra krydda på det kompletterar vi kvarteret med ett 20 våningar högt hyreshus mitt emot det nya hotellet. Nähttps://www.fojab.se/nyheter/soderpunkten-en-gyllene-byggsten-i-helsingborgs-stadsomvandlingrheten till allt som händer i H+ området är spännande och hela söderområdet är i en dynamisk utvecklingsprocess till glädje för alla helsingborgare.

Andra uppdrag i Helsingborg vi har på ritbordet är ett nytt kontorshus på Drottninghög, omvandling av Helsingborgs reningsverk för NSVA och nya bostäder i Pålsjö. På andra orter ritar vi just nu bostäder i Kävlinge och Borstahusen. I Falkenberg deltar vi i två stora projekt; det nya kultur- och utbildningscentret vid gymnasiet och ombyggnad av gallerian mitt emot kompletterad med ca 100 nya bostäder.

Vi arbetar också med djursjukvård genom ett omfattande uppdrag för Evidensia med insatser på olika platser i hela Sverige, störst just nu är en större om- och tillbyggnad på djursjukhuset i Malmö.

Berätta om ett projekt du är stolt över!
Ett roligt projekt som jag har arbetat med sedan 2014 är den nya fotbollsarenan i Kristianstad – som faktiskt hade invigning för några helger sedan! Det är ett exempel på ett väldigt bra samverkansprojekt där vi har arbetat tillsammans med Kristianstad kommun och NCC.  Vi har haft en bra dialog och en röd tråd genom hela gestaltningsprocessen och brukarna är mycket nöjda.

Hur hoppas du att kontoret ska utvecklas?
Som arkitekter kan och vill vi vara med och bidra till stadens utveckling och ta ansvar för att skapa hållbar, formstark och spännande arkitektur i regionen. FOJAB har kommit in som en stark aktör i staden. Med våra olika kompetenser och breda erfarenhet kan vi hantera små och enkla, såväl som stora och komplicerade projekt.

 

För ytterligare information:
Rebecca Saaby Mehlum
rebecca.saaby@fojab.se
+46 706 – 81 58 30

Press:
Emma Schöön
emma.schoon@​fojab.se
+46 702 – 49 11 57