Gängtappen är en av finalisterna i Gröna Lansen 2017

Gängtappen har blivit utnämnd till finalist av Malmö Stad i Gröna Lansen 2017, stadens pris för ett miljömässigt hållbart och klimatsmart byggande.

FOJAB fick i uppdrag av Wihlborgs Fastigheter att ansvara för renoveringen av det karaktärsfulla kontorshuset. Projektet omfattade en totalrenovering för att skapa moderna och flexibla kontorslokaler. Fokus har lagts på att behålla och bevara de ursprungliga kvaliteterna.

Juryns motivering: ”Efter en genomgående sanering och en varsam renovering tar ett stycke Malmöhistoria klivet in i framtiden. Ett nytt klimatskal och smarta energisystem har, tillsammans med sunda materialval och flexibla arbetsplatser, gett en imponerande förbättring av byggnadens energiprestanda och hållbarhet. Genom de såväl arkitektoniska som miljömässiga lyften är Gängtappen en viktig förebild för den nödvändiga miljöanpassningen av den befintliga staden.”

I år har kommittén valt att nominera tre finalister, varav ett av projekten tar hem Gröna Lansen, som delas ut under Stadsbyggandets dag den 1 september på Malmö Börshus.