FOJAB ritade Mässhaken – nu har de boende flyttat in

Mässhaken är ett småskaligt boende med fokus på grönska och god livskvalitet som består av ett vitputsat stenhus med tolv bostadsrätter, varav fyra marklägenheter och åtta radhus i 2,5 plan. De nya bostäderna är nu färdigställda och på fredagen lämnades nycklarna över till bostadsrättsägarna.

Området är beläget cirka tre kilometer norr om Helsingborgs stadskärna med närhet till Mariastaden, Pålsjö skog och Pålsjö kyrkogård. Inbäddat i grönska men ändå nära stad och salta bad.

– Vi har velat skapa ett småskaligt boende med god livskvalitet. Vi har lagt stort fokus på utemiljön med både privata, men också gemensamma uteplatser som blir naturliga mötesplatser och främjar grannsämjan, säger Rebecca Saaby Mehlum, ansvarig arkitekt på FOJAB. Hon fortsätter:

– Utsikten, inte minst mot väster i kvällsljus, och grönskan som såklart blir mer tydlig framåt våren är några av de kvaliteter som utmärker platsen.

Fastighetsbolaget Dilum, med säte i Klippan, har uppfört och förvaltar denna fastighet. VD Christer Jonasson framhåller de ljusa bostäderna i modern tappning, som alla såldes på ritning.

– Vi har under projektets gång haft stort stöd av arkitekterna och vi är mycket nöjda med resultatet, avslutar Christer Jonasson.

För mer information om Dilum, vänligen besök www.dilum.se eller kontakta Christer Jonasson, VD, christer@dilum.se, mobil: 072-240 73 20.