FOJAB rekryterar inredningsarkitekt Märta Friman till kontoret i Stockholm

FOJAB i Stockholm förstärker kompetens inom inredning och satsar på att bygga upp en inredningsgrupp. Märta Friman har rekryterats som uppdragsansvarig med ansvar för uppbyggnaden av kompetensområdet i Stockholm.

Märta Friman är inredningsarkitekt och har tidigare haft nyckelpositioner både på White Arkitekter och Studio Stockholm. Hon kommer senast från tjänsten som VD för HV-Textil.

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Märta till denna roll. Hon har en bred förankring inom inredning och arkitektur och stor erfarenhet att bygga team. Vi gör denna satsning för att vi ser en ökad efterfrågan på inredningstjänster, säger Jens Larsson, kontorschef på FOJAB i Stockholm.

Märta är utbildad inredningsarkitekt och möbelformgivare vid Konstfack. 2007-2015 var Märta partner och ansvarig för White Stockholms inredningsavdelning. Under 2016 var hon Studiochef och uppdragsansvarig inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

– Inredningsbranschen står inför många komplexa men spännande utmaningar framöver. Hur kommer vi att vilja och kunna arbeta, leva och röra oss med våra nya erfarenheter? Jag tror att inredningsarkitektens roll är viktig nu och jag ser mycket fram emot att utforska dessa frågor med mina nya kollegor på FOJAB, säger Märta Friman.

Märta tillträde den 1 december.