FOJAB öppnar kontor i Göteborg

FOJAB öppnar kontor i Göteborg 1 mars. Kontorschef är Fredrik Kjellgren som startade och drev hållbarhetsprofilerade Kjellgren Kaminsky.

FOJAB är ett av Sveriges ledande arkitektföretag med runt 150 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Malmö och kontor finns också i Stockholm och Helsingborg. Rekryteringen av Fredrik Kjellgren blir startskottet för det nya Göteborgskontoret.

– Vi har vunnit ett antal tävlingar i Västsverige på senare år och känner att vi behöver ha en starkare lokal närvaro. Göteborg är en spännande marknad där det händer massor, och det finns en medvetenhet om arkitektonisk kvalitet som drivs på från kommunalt håll. Vi tror att vi kan bidra till stadens ambitioner – ännu mer nu med Fredriks hjälp, säger vd Daniel Nord.

Fredrik Kjellgren startade Göteborgsbaserade Kjellgren Kaminsky 2007, ett kontor som redan tidigt var starka inom hållbarhet med fokus på certifieringar, energieffektiva hus och återbruk. Fredrik är arkitekt och inredningsarkitekt med erfarenhet från möbler till stadsplaner från tidiga till sena skeden i Sverige och i Norden. Två år efter försäljningen av sitt företag väljer han nu att gå till FOJAB.

– FOJAB har genomfört några fantastiskt fina projekt; stora komplexa byggnader med hög arkitektonisk nivå och med omsorg om detaljerna. Jag känner att vi delar värdegrund, vi har samma tankar om arkitektur, hur man jobbar tillsammans och hur man driver företag. Här finns utrymme att driva utveckling av både verksamhet, nytt kontor och nya projekt, säger Fredrik Kjellgren.

– Fredrik är en formstark arkitekt och en pionjär inom hållbarhet. Hans erfarenheter och driv på det området är väldigt viktiga för oss. Dessutom har han framgångsrikt byggt upp ett kontor tidigare. Vi är så glada att han kommer till oss, säger vd Daniel Nord.

Ambitionen för Göteborgskontoret är att det ska växa successivt med fokus på hög arkitektonisk kvalitet, stark kompetens och en riktigt bra blandning av människor som vill skapa glädje i sitt arbete.

– Det kan förstås uppfattas som kaxigt att vi expanderar mitt i en lågkonjunktur och vikande byggmarknad, men vi ser en stark utveckling och potential i Göteborg och Västsverige. Vi riggar organisationen nu så att vi är redo när det vänder, säger vd Daniel Nord.

 

Vill du veta mer? Kontakta gärna:

Arkitekt SAR/MSA, VD
daniel.nord@​fojab.se
+46 706 – 87 88 82

Magdalena Hedman, Marknadschef
magdalena.hedman@​fojab.se
+46 708 – 47 05 50

Fredrik Kjellgren, kontorschef Göteborg
fredrik.kjellgren@fojab.se
+46 707 – 90 50 88