FOJAB nominerade som bästa konsult i NCSC Sweden Awards

Vi är nominerade i kategorin årets konsult 2017 för arbetet med gestaltning och projektering av den centrala handelsplatsen Hansa i Malmö.

Nomineringen lyder:

”På tuff detaljhandelsmarknad och med historik i gamla goda handelsanor i Malmö, har man lyckats lyfta ett varuhus till nya moderna nivåer.

God planering av handelsstråk samt väl anpassad design får både nya och gamla koncept att lyckas i begränsade ytor och lokaler.

Hansa i Malmö har fått ett nytt värdigt liv tack vare omsorgsfullt arkitektarbete med från arkitektbyrån Fojab.”

I tätt samarbete med beställaren AREIM och HEA Property Partner har vi arbetat med att förädla Hansas båda kvarter till en modern och attraktiv handelsplats mitt i centrum av Malmö. Kvarteren har en mixed-use karaktär där shopping, restauranger och caféer blandas med kontor, skolor, vårdcentral och bostäder.

– ”Nu förgyller vi Hansa” var grunden till gestaltningsidén – att förgylla har verkligen genomsyrat hela projektet. Från fasaderna som snart är klara ner till arbetsplatsens guldfärgade bygghjälmar. Tack vare gott samarbete och tydliga mål har vi tillsammans med beställaren lyckats riktigt bra med projektet, säger Per-Aage Nilsson, uppdragsansvarig arkitekt.