FOJAB nominerad till Årets Fastighetspartner

FOJAB är nominerad i kategorin Årets Fastighetspartner i tävlingen Real Estate Øresund Award. Juryns motivering lyfter särskilt fram vårt arbete med computational design, ’datordriven gestaltning’.

Priset premierar företag som genom kunskap, kompetens och mod bidrar till sin uppdragsgivares framgång och resultat, vilket för oss på FOJAB är centralt i alla våra kundrelationer.

– Det känns otroligt roligt att vårt arbete med computational design uppmärksammas i detta sammanhang och nomineringen ser vi som en bekräftelse på vår kompetens och höga ambitionsnivå, säger Daniel Nord, VD på FOJAB.

Juryns motivering: ”FOJAB nomineras för att under åren byggt upp ett team kallat FOJABcode, med gedigen kunskap i gränslandet mellan matematik, programmering och arkitektur. Det har gett skärpta verktyg och ökad kompetens inom digital modellering, simulering och analys. Flera av de egenutvecklade verktygen visualiserar byggnaders och städers prestanda för att tydliggöra relationer och samband som tidigare var svåra att intuitivt förstå. I verktygslådan finns interaktiva analysverktyg som från tidiga volymskisser av byggnader uppskattar dess prestanda vad det gäller dagsljus, utsikt, energianvändning och flöden i realtid. Där finns även program för att simulera en hel stads utveckling, som ett interaktivt stöd för att välja vilka områden som bör utvecklas, bebyggas och förtätas – och i vilken takt. Till detta är FOJAB en kompetent och flitig samarbetspartner för en stor del av aktörerna i fastighetsbranschen och en framgångsrik tävlingspartner med många vinnande projekt. ”

Övriga nominerade är Datscha och Form/Design Center. Den 6:e februari koras vinnaren vid en gala på Quality Hotel View i Hyllie.

Läs gärna mer om vårt arbete inom FOJABcode här