FOJAB har ritat nya bostadsområdet Aromalund

Det urbana och moderna bostadsområdet Aromalund har skapats vid Kung Oscars bro, på gränsen mellan den centrala stenstaden och de lummiga villakvarteren i Lund.

Aromalund består av två u-formade bostadskvarter med varierande huskroppar i olika fasadmaterial på mellan fyra och sex våningsplan. Området byggs bara några hundra meter norr om centrumkärnan och passar den som vill ha närhet till allt. Namnet Aroma knyter an till platsens historia som äppelodling och i det nya området kommer ett antal Aromaträd planteras.

– När vi ritade Aromalund skapade vi fyra olika bostadskaraktärer. Dessa karaktärer bygger på fyra olika idéer på boende och avspeglar sig i allt från planlösningar, materialval, trapphus till den exteriöra formgivningen, säger Joachim Lundqvist, uppdragsansvarig arkitekt hos FOJAB.

Genom de fyra karaktärerna får bostadskvarteret variation och var och en kan hitta sin favorit. De fyra bostadskaraktärerna är:

Familjär funktion
Funktionella stadslägenheter med stora ljusa entréer. Här erbjuds en kombination av öppen planlösning för umgänge och avskilda rum för egentid.

Stilfull samvaro
Ljust och elegant boende med stora öppna sällskapsytor. Vitpigmenterade golv och köksö med vit marmorbänkskiva att samlas runt.

Klassisk komposition
För den som drömmer om en central paradvåning med rum i fil, fiskbensparkett och spegeldörrar. En känsla av förra sekelskiftets ståtliga arkitektur i en modern tappning.

Kreativt koncept
Innovativa lägenheter med stadsradhuskänsla, flertalet i etage. Öppna rumssamband i två plan och kvadratsmarta lösningar, tåliga stengolv där nere och ombonad textilmatta där uppe.

Försäljning pågår just nu för den första etappen, kvarter B, som blir områdets hjärta och består av fem hus med totalt 84 lägenheter på mellan ett och sex rum och kök. De största bostäderna rymmer hela 209 kvadratmeter, är belägna på de två översta våningsplanen och har bland annat en stor takterrass. Endast två av denna exklusiva lägenhetstyp finns och de bokades snabbt när försäljningen startade. De nya lägenhetsinnehavararna kan se fram emot inflyttning i slutet av 2020. När försäljningen av nästa etapp påbörjas erbjuds resterande ca 80 lägenheter.

Vad är Aromalund?

Antal bostäder: Totalt 165 varav 84 i första etappen.
Lägenheternas storlek: 1-6 rok, 28-209 kvm
Byggherre: Sjöson Fastighetsutveckling
Mäklare: Fastighetsbyrån Lund
Arkitekt: FOJAB

Daniella Witte, för många en välkänd inredningsdesigner, har anlitats för inredning och styling.

 

För ytterligare information:
Joachim Lundquist
joachim.lundquist@fojab.se
+46 705 – 90 24 18

Press:
Emma Schöön
emma.schoon@​fojab.se
+46 702 – 49 11 57