Åtta nya delägare till FOJAB

FOJAB fortsätter att utveckla sin verksamhet. Från och med 1 januari 2018 stärktes ägargruppen med åtta nya delägare.

Följande medarbetare är nya delägare: Andreas Jentsch, Anna Belfrage, Elise Lindahl, Eva Ocklund, Ida Stavenow, Magnus Lundström, Niklas Sonestad, Petra Jenning.

– De nya delägarna har kvalifikationer att utveckla företaget och en bred kompetens som uppskattas mycket, både internt och av kunder. Vi är mycket glada över att de nu går in som delägare, säger Daniel Nord, VD på FOJAB.

FOJAB är ett av landets ledande arkitektföretag med cirka 160 medarbetare och kontor i Malmö, Stockholm och Helsingborg. Vår verksamhet utgår från platsen, människan och formen där starka idéer utgör grunden för våra kreativa processer.

Andreas Jentsch, arkitekt SAR/MSA, Dipl.-Ing är utbildad vid Bauhaus Universitet i Weimar samt Chalmers i Göteborg. Andreas är vice ateljéansvarig och arbetar främst med kunskaps-och kontorsmiljöer. Bland Andreas projekt finns handels- och stadsdelscentrumet Mobilia i Malmö (stadsbyggnadspris 2014), Axis kontor i Lund samt kontorshuset Kung Oskar i Lund.

Anna Belfrage, arkitekt SAR/MSA, utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund och ETSAM i Madrid. Anna har internationell erfarenhet och arbetar främst med fastighetsutveckling, inredning och kontorsprojekt. Några utvalda projekt är utveckling av Sperlingens backe vid Stureplan, Sanofi Pasteur MSD och Bluefish Pharmaceuticals Stockholmskontor samt Brios huvudkontor i Malmö.

Eva Ocklund, arkitekt SAR/MSA utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund. Eva är ateljéansvarig på Stockholmskontoret och har arbetat med bostäder de senaste tio åren. Hon är ansvarig för bland annat bostadsprojektet Tegelbränneriet i Uppsala och Magnoliatomten i Sköndal.

Elise Lindahl, arkitekt SAR/MSA utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund och arkitektur- og designhøgskolen AHO i Oslo. Elise har i sin roll som vice ateljéansvarig på FOJAB del i utvecklingen av affärsområdena Kontor och Mobilitet. Hon arbetar främst med fastighetsutveckling och omvandlingsprojekt såsom S:t Larsparken i Lund, Reimersdal i Lund samt Högvakten i Malmö.

Ida Stavenow, arkitekt SAR/MSA utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund. Ida är vice ateljéansvarig och arbetar med bostadsfrågor på FOJAB. Ida har varit delaktig i bostadsprojekt som Torrdockan i Malmö, Arkivet i Lund, Hyllie Boulevard i Malmö samt trähusprojektet Trummens strand i Växjö.

Magnus Lundström, arkitekt SAR/MSA utbildad på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Magnus har lång erfarenhet av stadsutvecklingsprojekt både i Sverige och internationellt. Magnus har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av den nya stadsdelen Sigtuna Stadsängar, strukturplanen för förtätningen av centrala Nacka samt den fördjupade översiktsplanen för stadsdelen Knytta i Östersund.

Niklas Sonestad, arkitekt SAR/MSA utbildad vid Kunstakademiets arkitektskole i Köpenhamn.
Niklas arbetar främst med bostads och kontorsprojekt och står bland annat bakom kontorsbyggnaden Isblocket i Hyllie, Axis kontor i Lund samt trähusprojektet Trummens strand i Växjö.

Petra Jenning, arkitekt SAR/MSA är utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund. Petra är en internationellt erkänd expert på computational design och ansvarig för FOJABcode, en utvecklingsplattform för nya metoder och modeller inom digital design på FOJAB.