Menu

Triangeln Bostäder

Vid Triangelns södra uppgång har FOJAB arkitekter uppfört 190 nya lägenheter, ovanpå galleria, kontor och parkeringsgarage. Storlekarna varierar från ett till sex rum, samtliga med generös takhöjd och extra höga fönster.

Projektets olika byggnadskroppar, med sinsemellan olika karaktärer och förutsättningar, har bidragit till att skapa lägenheter med stor variation. Gathuset har generösa balkonger och fin utsikt mot S:t Johannesplan. Gårdshuset vänder sig med stora uteplatser och balkonger mot den trygga innergården och de speciella atriumhusen har små egna gårdar med terrasser på taket.

Gathusets fasad i mustigt rödbrunt skärmtegel mot S:t Johannesplan ansluter till den omgivande bebyggelsen och bidrar till att göra torget till en mer sammanhållen miljö, med den pampiga Johanneskyrkan som medelpunkt. Höghuset med sina 19 våningar har fått ett lättare uttryck med fasad av ljusa keramiska skivor och transparenta glasskärmar som ger skydd åt balkongerna.

Högst uppe kröns både gathus och höghus av partier med gyllene mässingsplåt. Innergården, högt ovanför gatuplanet, är ett intimt rum i flera nivåer med riklig grönska och välutnyttjade ytor som tillsammans bidrar till att skapa den lugna oas som gårdsmiljön utgör.

Fakta

Projektnamn: Triangeln Bostäder
Beställare: NCC
Plats: Malmö
Omfattning: 190 bostadsrätter
Status: Färdigställt, 2014
Kontaktperson:

Sune Nilsson

Arkitekt SAR/MSA, Ateljéansvarig

Projektgrupp

Sune Nilsson

Arkitekt SAR/MSA, Ateljéansvarig

Pontus Tebäck

Arkitekt MSA

Sofia Björkman

Arkitekt SAR/MSA

Marco Pusterla

Arkitekt SAR/MSA

CAD-samordning

Mårten Fridberg

Byggnadsingenjör, CAD-ansvarig

Sara Ericsson

Arkitekt SAR/MSA, Ansvarig FOJAB Hållbarhet