Menu

Seaside Höllviken

FOJAB arkitekter fick i uppdrag att gestalta nya boenden mellan havet och bykärnan i Höllviken i syfte att integrera kusten med centrum.

Projekt Seaside utgörs av två hus med lokaler på bottenplan som å ena sidan vetter mot byn och å andra sidan mot havet i väster. Mellan de båda huskropparna finns en avskild gårdsmiljö med pool.

Husen är byggda i tre plan. Lägenheterna i markplanet har uteplatser, plan två har väl tilltagna balkonger, medan penthouselägenheterna har generösa takterrasser.

Exteriören präglas av ljus puts med varma kontraster i form av träskivor och låga murar som ger inramning till huskropparna. Därtill finns två kompletterande byggnader med förråd och dimensionerade bilplatser för alla lägenheter under tak, för att ge en sammanhållen och funktionell helhet.

Fakta

Projektnamn: Seaside Höllviken
Beställare: Magnolia
Plats: Vellinge
Omfattning: 10 bostadsrätter, sammanlagt 1.200 m2
Status: Färdigställt, 2014
Kontaktperson:

Per Aage Nilsson

Arkitekt SAR/MSA

Projektgrupp

Per Aage Nilsson

Arkitekt SAR/MSA

Mattias Essner

Arkitekt SAR/MSA, Ateljéansvarig

Stefan Johansson

Arkitekt MSA, Kreativ ledare

Nyckelord